Egyesült Királyság: Anglia, Skócia
Az Artúr legenda nyomában Dél-Nyugat Angliában

Időpont:

2019.09.22. - 2019.09.28.
2019.10.20. - 2019.10.26.
2019.10.27. - 2019.11.02.

Szolgáltatások:

Utazás: autóbusszal (légkondicionálás, DVD/ videó)

Elhelyezés: 2 éj Formule 1 hotelben, 4 éj Holiday Parkban

Ellátás: önellátó

Részvételi díj: 115.000 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:

fakultatív belépőjegyek (16 éves korig) Ł 50

javasolt baleset, betegség, poggyász biztosítás (18 éves korig) 1.645.- Ft

fakultatív útlemondási biztosítás 5.750.- Ft/ fő

 

Részletes program

1. nap 04:00 órakor indulás Budapestről. Folyamatos utazás Ausztria-Németország útvonalon, rövid technikai pihenők beiktatásával. Szállás a német-francia határ közelében.


2. nap Csatorna átkelés a Calais-Dover útvonalon. Utunk első állomása Anglia déli részén fekvő történelmi város, Winchester lesz, mely a 10 és 11- században Anglia fővárosa volt. Ezután megtekintjük a bronzkori megalit kultúra termékét, a körülbelül 5000 éves kőépítményt a Salisbury- síkságon, Stonehenge-t.

3. nap Következő állomásunk a cornwalli tengerpart legszebb látványát nyújtó Szent Mihály hegye, egy kis tengeri sziget. St. Michael's Mount szigete, melyen a középkorban kolostort építettek, majd később kastélyt. A vízi hegy a Bretagne-ban található azonos nevű hely ikertestvére. A sziget legszebb képét Penzance városka hangulatos tengerparti sétánya felé mutatja. Penzance-tól nyugatra a "Világvége"következik, Anglia legnyugatibb pontja. A Land's End nevű földnyelv vadregényes tengerparti ösvényeiről híres (lehetőség lesz egy kis gyalogtúrára is), illetve a kelták korabeli gyűrűvárairól és dolmenjeiről.

4. nap Ezen a napon első állomásunk Tintagel, mely Artúr király és a kerekasztal lovagjai miatt vált híressé. Ezt követően tovább indulunk a Cornwall grófságban található St. Austell felé, melyet követően a régi halászfalut tekintjük meg, Polperro-t. Este szállásunk ismét a Holiday Parkban lesz.

5. nap A régió kulturális központjának, Exeternek a megtekintésével kezdjük a napot, majd következő állomásunk Longleat, ahol többek között megcsodáljuk a kastélyt. A napunkat ismételten a Holiday Parkban zárjuk.


6. nap Mára Salisbury az első célállomásunk, ahol Anglia egyik legszebb gót épületét, a katedrálist is megcsodáljuk. Ezek után tovább indulunk Avebury felé, ahol a kastély épületében is gyönyörködhetünk, majd a nap utolsó látnivalóit Canterbury-ben tekintjük meg. Kompátkelést követően éjszakánkat a hotel Formule 1-ben töltjük.

7. nap Hazautazás, megérkezés az indulás helyszínére.
Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.