Egyesült Királyság: Anglia, Skócia
London, Greenwich, Hampton Court Palota és Párizs

Időpont:

2020.06.07. - 2020.06.14.
2020.06.14. - 2020.06.21.
2020.06.21. - 2020.06.28.

Szolgáltatások:

autóbuszközlekedés, kompátkelés, 3 éj tranzitszállás (3 ágyas szobákban)- önellátással, 4 éj holiday park (7 személyes mobil home elhelyezés), idegenvezetés,

Részvételi díj: 128.000 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:

A fakultatív belépőjegyek ára (választástól függően) 16 éves korig Ł60-100, €20-30

Útlemondási biztosítás: 6.400.-Ft/ fő

Baleset-Betegség-Poggyász biztosítás: 3.760.- Ft/ fő

Részletes program

Vasárnap   04:00 órakor indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről.
Folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott rövid technikai pihenők beiktatásával a szálláshelyünkre. 


Hétfő   Calais-ból komppal kelünk át Angliába, Dover fehér szikláihoz. A partot érést követően az anglikán egyház fellegvárába Canterbury-be utazunk. Este foglaljuk el szálláshelyünket a Holiday Parkban. 

Kedd   Londonban gyalogos városnézés keretében a kormányzati negyeddel ismerkedünk, melyet méltán neveznek a Brit birodalom szívének is. Sétánk során szemügyre vesszük a Parlament épületét, mely híres óratornyáról, a Big Ben-ről nevezetes. Következő látnivalónk a Westminster Abbey, mely különleges helyet foglal el a brit történelemben, hiszen amellett, hogy építészeti szempontból egyedülálló mestermű, számolatlanul állít emléket a nemzet nagyjainak. További látnivalók: St. James’s Park, Buckingham Palace, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Trafalgar Square, National Gallery Piccadilly Circus, Soho, China Town, Covent Garden. Vitathatatlanul a legszebb panoráma a London Eye-ról nyílik. 

Szerda  Greenwich London legrégebbi királyi parkja. Számos látnivalót rejt: Old Royal Observatory- Királyi Csillagvizsgáló, melynek udvarán húzódik a 0 hosszúsági fok, mely elválasztja a keleti és nyugati féltekét. A Tengerészeti Múzeumban a látogatók megismerkedhetnek Britannia tengerészeti múltjával, vagy újra átélhetik a trafalgari ütközetet, ahol Nelson legyőzte Napóleon seregeit. A gyerekek egy szimulátor segítségével megtudhatják, hogyan kormányozzák a hajókat a kikötőkbe. Közvetlen a Temze partján megcsodálhatjuk a Cutty Sark teaszállító hajót, melynek nevét Robert Burns is versbe foglalta. Folytatjuk utunkat VIII. Henrik rezidenciájába, Hampton Court Palotába, mely a londoni paloták egyik legszebbike. Amennyiben időnk engedi a Természettudományi Múzeumban fejezzük be a programunkat, ahol a Földünkkel és annak működésével kapcsolatos interaktív kiállításokon szórakozhatunk.  

Csütörtök     Látogatás a Madame Tussaud’s Panoptikumba, mely London egyik fő turisztikai vonzereje, történelmi és királyi személyek, filmszereplők, sportcsillagok és híres gyilkosok viaszfigurái láthatóak. Majd a világ egyik legnagyobb, az emberi történelemmel és kultúrával foglalkozó múzeumába, a British Múzeumba kalauzoljuk Önöket. Európa legforgalmasabb bevásárló utcáján, az Oxford Street-en biztosítunk szabadprogramot és vásárlási lehetőséget. 

Péntek      Reggel a Temze partján épült Tower középkori épületegyüttesét látogatjuk meg, mely az évszázadok során a legkülönbözőbb célokat szolgálta. Volt már királyi palota, várkastély, kincstár és a középkor híres börtöne. Az épületben számos látnivaló vár ránk: királyi fegyvergyűjtemény, koronaékszerek, de csatlakozhatunk a híres beefeaterekhez és hallgathatjuk a Tower múltjának érdekes történeteit. Majd ezután elsétálhatunk a St. Katharine’s dockba. Majd a hatalmas park közepén épült, tavakkal körülvett Leeds Kastély következik, melyet a legromantikusabb főúri otthonként tartanak számon. A berendezett termek megtekintése után sétálhatunk a természetben vagy eltévedhetünk az útvesztőben. Kompátkelés a Dover – Calais útvonalon, utazunk franciaországban a szálláshelyünkre. 

Szombat   Gyalogos városnézés Párizsban- Eiffel Torony, Mars mező, Chaillot Palota  fakultatív hajókirándulási lehetőség a Szajnán, Invalidusok dómja, Louvre, Tuileriák kerje, Conciergerie, Champs-Elysées, Diadalív. Szállásunkra késő este érkezünk. 

Vasárnap   Hazautazás a már ismert útvonalon, megérkezés az indulás helyszínére.Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.