Egyesült Királyság: Anglia, Skócia
Skócia (családos elhelyezéssel)

Időpont:

2020.10.23. - 2020.10.31.

Szolgáltatások:

autóbuszközlekedés, kompátkelés, 2 éj tranzitszállás önellátással (IEGE, MANNHEIM), 2 éj Londonban, 3 éj Edinburghban családoknál teljes ellátással, 1 éj komp, idegenvezetés.

Részvételi díj: 190.000 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:

Baleset-Betegség-Poggyász Biztosítás 4230.- Ft/fő

Útlemondási biztosítás 9500.- Ft/fő

Részletes program

1.nap: 04:00 órakor indulás a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott rövid technikai pihenők beiktatásával, éj a tranzitszálláson Liege-ben.

2.nap: Komppal kelünk át Angliába, Dover fehér szikláihoz. Az anglikán egyház fellegvárába Canterbury-be utazunk. A Világörökség részét képező katedrálist keressük fel, valamint a Canterbury mesék múzeumát látogathatjuk meg és megkóstolhatjuk a híres Fish & Chipset is. Este találkozás a londoni vendéglátó családokkal, vacsora.

3.nap: Londonban egész napos gyalogos városnézés keretében a kormányzati negyeddel ismerkedünk, melyet méltán neveznek a Brit birodalom szívének is. Sétánk során szemügyre vesszük a Parlament épületét, mely a híres óratornyáról, a Big Ben-ről nevezetes. Következő látnivalónk a Westminster Abbey, mely különleges helyet foglal el a brit történelemben, hiszen amellett, hogy építészeti szempontból egyedülálló mestermű, számolatlanul állít emléket a nemzet nagyjainak. További látnivalók: St. James’s Park, Buckingham Palace, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Trafalgar Square, London Eye.

4.nap: York az Egyesült Királyság északkeleti részén található. A legrégebbi városnak is szokták nevezni. Gyönyörű és egyben nagyon sok látványossággal van tele ez a páratlannak mondható város. Szűk kis utcák vezetnek, a főtérre ahol megtalálhatjuk a York katedrálist (York Minste) ami Észak-Európa legnagyobb gótikus temploma. Este szállások elfoglalása Edinburgh-ban a családoknál, vacsora.

5.nap: Edinburghban a Princes Street-i kertek széles sávjai kettéosztják a belvárost. Ellátogatunk az Edinburgh-i várhoz, ahol lehetőség nyílik megtekinteni a koronázási ékszereket is. A vár megtekintése után sétánkat a Royal-Mile-on folytatjuk, mely számos látnivalóval kecsegtet, többek között a Tartánszövő üzem, a Skót Whisky Hagyományőrző Központ, valamint megtekintjük a skót egyház főtemplomát, a St. Giles Katedrálist. Sétánk végén meglátogatjuk a Holyroodhouse-palotát, amely a mai napig a Brit királynő skót rezidenciája. Közös sétánk után szabadprogram, vásárlási lehetőség.

6.nap: Napunk első állomása Glamis kastélya. A kastélyról és lakóiról számtalan legenda, tündérmese kering a köztudatban. Míg minden kastélynak van szelleme, kísértete és titkos folyosói, szobái, addig a Glamis kastélynak szörnye is van. Folytatjuk utunkat St. Andrews-ba, ahol Skócia legősibb és legnagyobb katedrálisának romjai közt sétálunk. Itt helyezték el András apostol relikviáit. Egykor Skócia egyházi központja volt. Estére visszatérünk a családi szállásra.

7.nap: Az észak angliai Alnwick Kastélyhoz utazunk, amely a második legnagyobb lakott kastély Angliában, 1309 a Percy család számos herceg és gróf tagja számára nyújtott biztonságos otthont. A kastély leghíresebb lakója azonban nem egy herceg, hanem Harry Potter volt! Itt forgatták ugyanis a film több jelenetét. A sétánk során a kastélyt körülvevő csodálatos parkot is. A nap végéhez érve visszatérün Newcastle-be, a kikötőhöz, ahonnan Amszterdam felé vesszük az irányt. Szállás a kompon.

8.nap: Reggelre Amszterdamba érünk, ahol egész napos városnézésben lesz részünk. Gyalogosan vesszük nyakunkba a várost, így kényelmesen tekinthetjük meg Észak-Velencéje látnivalóit. Tranzitszállás Mannheim-ban.

9.nap: Hazautazás 3,5-4 óránként megtartott technikai pihenők beiktatásával. Megérkezés az indulás helyszínére.


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.