Olaszország
Olasz és Franciaország szerelmeseinek

Időpont:

2020.04.09. - 2020.04.15.
2020.05.01. - 2020.05.07.

Szolgáltatások:

autóbuszközlekedés, 2 éj tranzitszállás reggelivel, 3 éj holiday park (4 személyes mobil home) elhelyezés, idegenvezetés.

Részvételi díj: 105.000 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:

Belépőjegyek: 80 €

Útlemondási biztosítás 5.250.- Ft/ fő

Baleset - Betegség- Poggyász Biztosítás 3.290.- Ft/ fő

Részletes program

1.nap Indulás 04:00 órakor a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás kulturált benzinkutaknál megtartott rövid technikai pihenők beiktatásával, éj a tranzitszálláson Peshiera del Gardaban.

2.nap Szórakozási lehetőséget biztosítunk a Merlin Entertainment olaszországi vidámparkjában a Gardaland parkban. A hozzá tartozó Akváriumban rendhagyó biológia órán veszünk részt. Este megérkezünk Frejusba, elfoglaljuk a szálláshelyünket.

3.nap Továbbutazunk a világ legelegánsabb mini államába, Monaco-ba. A gyönyörű és impozáns mediterrán villákkal beépített kanyargós utcák szórakozásra és kikapcsolódásra vannak kitalálva. Ellátogatunk az Oceonográfiai Múzeumba, ahol a Földközi-tenger színes szép halai, polipjai, és murénái csodálhatók meg. Ezt követően a kívülről és belülről egyaránt gyönyörű Monte Carlo Casino-t vesszük szemügyre. Városnézésünk befejezéséül lesétálunk a kikötőbe. Utunk a már magasból megcsodált Nizza felé visz. Templomai, építészeti emlékei, híres piaca, kulináris különlegességei (nizzai saláta) utazásunk szép emlékei maradnak. (Angol sétány, Bellada torony, Massena Tér.)

4.nap Provence keleti csücskének kulturális központja Fréjus (római kori emlékek). A film európai fővárosa: Cannes. 1946 óta ez a város ad otthon az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Filmfesztiválnak. A várost azonban nem csak a fesztivál teszi vonzóvá. A pálmafákkal szegélyezett Croisette palotái, a 11. századi óváros őrtornya, a gótikus és román stílusban épült templomok mind-mind elragadóvá teszik a riviéra második fővárosát. Antibes: A Cote D’Azure legromantikusabb városa. Az óváros egy sziklapárkányon fekszik.

5.nap Felkeressük a Fragonard parfümgyárat ahol vásárolni is lehet. A határ menti kisvárosba, Eze-be érkezünk. A sziklaszirtek tetején elhelyezkedő település szinte uralja a tengert és az alatta elterülő Nizzát. A kisváros azonban nem csak csodálatos kilátásáról híres. A legtöbb parfüm alapanyagául szolgáló kivonatot is itt állítják össze. Az éjszakát Olaszországban a szállodában töltjük Montecatiniben.

6.nap Kirándulásunkat a Medici család városában, Firenzében fejezzük be, mely tanúja volt a reneszánsz születésének és virágzásának. Első állomásunk a Santa Croce templom, híres emberek nyughelye, mint Galileo Galilei. Továbbsétálva a középkori utcákon, megérkezünk a Vecchio térre, ahol megcsodálhatjuk a régi Palazzo Vecchio-t, és Michelangelo Dávidját az Uffizi képtárban. Majd átsétálunk az aranyművesek hídján, a Ponte Vecchión, elérkezünk a Pitti palotához, amit a világ egyik leggyönyörűbb olasz kertje vesz körül, a Boboli kertek. A városlátogatást a monumentális Santa Maria del Fiore dómnál fejezzük be, melynek harangtornya páratlan kilátást kínál a városra, és ahol megcsodálhatjuk a tipikus toszkán templomépítészetet és a kor szellemének megfelelően külön épült keresztelőkápolnát. Délután indulunk Magyarországra, éj az autóbuszon.

7.nap Hazautazás, megérkezés az indulás helyszínére hajnal 04:00-06:00  óra magasságában.


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.