Olaszország
Toszkána, Cinque Terre

Időpont:

2019.04.18. - 2019.04.22.

Szolgáltatások:

Utazás: az oktatási intézményekre vonatkozó hatályos jogszabálynak megfelelő autóbusszal

Elhelyezés: 4 éj holiday parkban ( 4 személyes, konyha, nappali, fürdőszoba felzereltségű mobil home-ban)

Részvételi díj: 84.900 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:
Részletes program

1. nap Indulás reggel 04:00 órakor a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás rendszeres technikai pihenők beiktatásával. Tovább utazunk a szálláshelyünkre.

2. nap Számtalan gyönyörű város található Olaszországban, Firenzének mégis van egy olyan varázsa, mellyel kiemelkedik a többi közül. A csodálatos város máig megőrizte a reneszánsz kultúra és művészet páratlan hangulatát. Lépten-nyomon csodás épületekbe, építészeti remekművekbe és az útikönyvek által nem említett érdekességekbe botlunk. Firenzében járva nem feledkezhetünk meg az olasz gasztronómia örömeiről sem, Bár a pizza őshazája Nápoly, Firenzében számtalan olyan kiváló pizzázót találunk, ahol kipróbálhatjuk az utánozhatatlan olasz pizzákat (Gusta Pizza, Da Gherardo, Pizzeria O'Vesuvio, Pizzeria I Ghibellini). Napközben két látványosság felfedezése között egyet fagyizni vagy szendvicsezni is érdemes.

3. nap A toszkánai Siena San Gimignanótól mindössze 42 km-re északnyugatra, Firenzétől 63 km-re, helyezkedik el. A gótikus város óvárosa a világörökség része, ma is a középkori városmagvat és épületeket láthatjuk. Itt szinte mintha visszamennék a középkorba, és egy középkori városban sétálgatnánk, így a szűk utcákon sétálva elképzelhetjük milyen volt az élet évszázadokkal ezelőtt. A középkori épületek megmaradtak, nem kerültek a helyükre modernek. Ezt ma is igyekeznek fenntartani, a turizmus virágzásának köszönhetően előírják, hogy az óváros új épületeinek is meg kell tartaniuk a városképet. A középkori hagyományok is tetten érhetők, például a Palio lovas versenyben, melyet minden évben kétszer tartanak.San Gimignano Toszkána leghíresebb falva, az egyik legnépszerűbb kirándulási lehetőség Firenzéből, és Toszkána más részeiről is. Egy 300 m magas dombon fekszik, városfal veszi körül, melynek 8 bejárata van. A középkori faluban figyelemre méltóak a Bologna látképét is meghatározó tornyok, a falu "középkori felhőkarcolói". Valamint a tornyokon kívül is máig fennmaradt középkori építészet, a falu gyönyörű elhelyezkedése, atmoszférája, valamint művészeti galériái. Ma is szinte teljesen úgy néz ki a város, mint a középkorban. Tornyai miatt "középkori Manhattan", valamint a "szép tornyok városa" néven szokták emlegetni. A tornyok a 12. század közepén kezdtek épülni, védelmi célokat szolgáltak, valamint az építő családok státusszimbólumai voltak, akik ebben is laktak - minél magasabbat tudott valaki építeni, annál inkább vagyonosnak számított. A középkorban virágzó város 72, akár 70 méter magas tornyából mára 14 maradt meg, melyek túlélték a háborúk évszázadait, ahogy San Gimignano is megőrizte középkori hangulatát, és szépségét.

4. nap Toszkána északnyugati részén a közel százezres lakosságú Lucca roppant szerethető város, és bőven van néznivaló. Csaknem minden utazó, aki képes időt szánni Lucca-ra, kap bőven annyi élményt, ami miatt aztán igazolva látja a kitérő értelmét. Nem túl nagy, nem túl kicsi város, bensőséges, már-már családias hangulattal. A középkori hangulatú óvárosban autó- és robogómentesek a keskeny utcák, aranyos kis terek, forgalmi zajt legfeljebb a kerékpárcsengők csilingelése jelenthet.  A várfalakon belüli világ kifejezetten meghitt, hivalkodásoktól mentesen szép. Egy igazi, hiteles toszkán város. Pisa-ban a Csodák mezején a Dóm, Keresztelő Kápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad.

5. nap A Cinque Terre egy, 5 településből álló, Ligur-tenger menti parti szakasz, ami része az Unesco kulturális világörökségének és turisztikai szenzáció. Ez a partszakasz Punta Mesco-tól Punta di Montenero-ig terjed. Az 5 sztár település, délről észak felé: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Nernazza és Monterosso. A turisták hajóval, vonattal, nehézkesebben autóval járják sorban végig a csodálatos falvakat, a 18 kilométer hosszú sziklás partsávot.  A tenger, a drámai sziklák, a sziklákra döbbenetes formában ráépült falvak izgalmas harmóniája, öblök, strandok, a partvonalat kísérő hegyvonulatok, a háttér területeken a szőlős kertekkel, olívafákkal borított teraszok, a farmok régi-régi, alacsony elválasztó falai. Mind az 5 településnek van kellően egyéni karaktere. Ami közös: festőiek, rendkívül fotogének. Hazautazás Budapestre technikai pihenők beiktatásával, megérkezés az indulás helyszínére.

Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.