Olaszország
Toszkána, Cinque Terre

Időpont:

2020.03.10. - 2020.03.15.
2020.04.09. - 2020.04.14.
2020.06.20. - 2020.06.25.

Szolgáltatások:

autóbuszközlekedés, 4 éj szállás Holiday Parkban- 2 hálószobás, 4 személyes mobil home-okban, idegenvezetés.

Részvételi díj: 96.000 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:

Belépőjegyek, tájékoztató jelleggel, igényelt program függvényében: €50-100

Útlemondási biztosítás 4.800.- Ft/fő

Baleset- Betegség- Poggyász Biztosítás 2.820.- Ft/ fő

Részletes program

1.nap Indulás reggel 04: 00 órakor a csoportvezető által megjelölt helyszínről.

Folyamatos utazás a szálláshelyünkre rendszeres technikai pihenők beiktatásával. 

(4 éjszakát töltünk a Holiday Parkban)

2.nap Számtalan gyönyörű város található Olaszországban, Firenzének mégis van egy olyan varázsa, mellyel kiemelkedik a többi közül. A csodálatos város máig megőrizte a reneszánsz kultúra és művészet páratlan hangulatát. Lépten-nyomon csodás épületekbe, építészeti remekművekbe és az útikönyvek által nem említett érdekességekbe botlunk. Firenzében járva nem feledkezhetünk meg az olasz gasztronómia örömeiről sem, Bár a pizza őshazája Nápoly, Firenzében számtalan olyan kiváló pizzázót találunk, ahol kipróbálhatjuk az utánozhatatlan olasz pizzákat. Napközben két látványosság felfedezése között egyet fagyizni vagy szendvicsezni is érdemes.

3.nap  A toszkánai Siena  San Gimignanótól mindössze 42 km-re északnyugatra, Firenzétől 63 km-re, helyezkedik el. A gótikus város óvárosa a világörökség része, ma is a középkori városmagot és épületeket láthatjuk. Itt szinte mintha visszamennénk a középkorba, és egy középkori városban sétálgatnánk, így a szűk utcákon sétálva elképzelhetjük milyen volt az élet évszázadokkal ezelőtt. A középkori épületek megmaradtak, nem kerültek a helyükre modernek. Ezt ma is igyekeznek fenntartani, a turizmus virágzásának köszönhetően előírják, hogy az óváros új épületeinek is meg kell tartaniuk a városképet. A középkori hagyományok is tetten érhetők, például a Palio lovas versenyben, melyet minden évben kétszer tartanak. San Gimignano Toszkána leghíresebb falva, az egyik legnépszerűbb kirándulási lehetőség Firenzéből és Toszkána más részeiről is. Egy 300 méter magas dombon fekszik, városfal veszi körül, melynek 8 bejárata van. A középkori faluban figyelemre méltóak a Bologna látképét is meghatározó tornyok, a falu "középkori felhőkarcolói". Valamint a tornyokon kívül is máig fennmaradt középkori építészet, a falu gyönyörű elhelyezkedése, atmoszférája, valamint művészeti galériái. Ma is szinte teljesen úgy néz ki a város, mint a középkorban. Tornyai miatt "középkori Manhattan", valamint a "szép tornyok városa" néven szokták emlegetni. A középkorban virágzó város 72, akár 70 méter magas tornyából mára 14 maradt meg, melyek túlélték a háborúk évszázadait, ahogy San Gimignano is megőrizte középkori hangulatát, és szépségét. A várfalakon belüli világ kifejezetten meghitt, hivalkodásoktól mentesen szép. Egy igazi, hiteles toszkán város.  Pisa-ban a Csodák mezején a Dóm, Keresztelő Kápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad.

4.nap A Cinque Terre egy, 5 településből álló, Ligur-tenger menti parti szakasz, ami része az Unesco kulturális világörökségének és turisztikai szenzáció. Ez a partszakasz Punta Mesco-tól Punta di Montenero-ig terjed. Az 5 sztár település, délről észak felé: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso al Mare. Vonattal járjuk sorban végig a csodálatos falvakat, a 18 kilométer hosszú sziklás partsávot.  A tenger, a drámai sziklák, a sziklákra döbbenetes formában ráépült falvak izgalmas harmóniája, öblök, strandok, a partvonalat kísérő hegyvonulatok, a háttér területeken a szőlős kertekkel, olívafákkal borított teraszok, a farmok régi-régi, alacsony elválasztó falai. Mind az 5 településnek van kellően egyéni karaktere. Ami közös: festőiek, rendkívül fotogének.

5.nap március 10-14 és április 9-13 időpontokban: Mint minden nagyobb olasz város, Bologna is olyan, mint egy open air reneszánsz múzeum – itt még a stadion is úgy néz ki, mintha egy reneszánsz mester tervei alapján készült volna. Ha csak egy helyet szeretnénk megnézni, az a Szent István Bazilika legyen, ez ugyanis egy eredetileg hét, napjainkban azonban csak négy templomból álló középkori épületegyüttes, ahol ömlesztve és relatíve kis területen belül kaphatjuk meg hőn vágyott reneszánsz adagunkat. Ha képzőművészetet szeretnénk látni, akkor irány a Pinacoteca Nazionale, ahol Raffaelo, a reneszánsz egyik legnagyobb mesterének műveivel is találkozhatunk. 

Június 20-24-i időpontban Kedves Utasaink kérésére: Elutazunk Bibioné-ba, strandolunk a homokos tengerparton. Hazautazás Magyarországra technikai pihenők beiktatásával.

6.   nap Megérkezés az indulás helyszínétől függően hajnal 2-6 óra között.Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.