Svájc
Svájci körutazás

Időpont:

2020.06.27. - 2020.07.01.

Szolgáltatások:

autóbuszközlekedés, 4 éj szállás INTERLAKEN-BEN, idegenvezetés

Részvételi díj: 95.000 Ft-tól


Fakultatív fizethető, javasolt plusz szolgáltatások:

Belépők:

Jungfrau-Trümmelbach fogaskerekű vasutazás nélkül: 25 EUR - helyszínen fizetendő

Fak. Jungfrau program+fogaskerekű vasutazás:  26.900 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő

Trümmelbach vízesés: 11 CHF

Idegenforgalmi adó: 16 éves kor felett 2,80 CHF / fő / éj

Baleset-Betegség-Poggyász Biztosítás 2350.- Ft/fő

Útlemondási Biztosítás 4500.- Ft/fő

Részletes program

1. nap:  Indulás 04:00 órakor a csoportvezető által megjelölt helyszínről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Séta Innsbruckban, Tirol fővárosában, majd továbbutazás. Este érkezés INTERLAKEN-BE a szállásra. 

2. nap: Reggeli után Svájc talán legszebb városát, Luzernt keressük fel. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a híres fedett fahidat, majd gyönyörködünk a festett falú céhes házakban és a városházában, közben sétálunk a tóparton is. Ezután az ország fővárosát, Bernt tekintjük meg. A medveároktól (ahol macikat is láthatunk) indulva a világörökség listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkútjait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal rendelkező Münsterhez, mely egy szép református templom. A főutca végét, a ma is működő több száz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épülettömbje. Szállás ahol előző este. 

3. nap: A nap során először Gruyeres városát tekintjük meg. Ez a mesebeli városka a svájci sajtgyártás központja. Sétánk után természetesen a különleges sajtból is vásárolhatunk. Ezt követően a másik svájci nevezetességet, a híres Nestlé csokoládégyárat keressük fel kóstolási és vásárlási lehetőséggel. Ezután a jazz fesztiváljáról híres Montreux városába utazunk.  Következő úti célunk Vevey. Vevey-i látnivaló a Chaplin World, a Manoir de Ban nevű birtokon, ahol a művész életútját és filmjeinek díszleteit mutatják be. További utazásunk során Lausanne-ba vesszük az irányt. Ebben a városban van a Nemzetközi Olimpiai Bizottság központja. Séta az óvárosban, Svájc talán legrangosabb műemlékének, a Notre Dame katedrálisnak a megtekintése. Este visszaérkezés a szálláshelyre. 

4. nap: Reggeli után a Trümmelbach-gleccservízesések megtekintése következik (10 vízesés egy hegy belsejében). Továbbutazás Interlaken érintésével a Berni-Alpok (a Jungfrau-csoport) 4000 m magas hegyei között fekvő Lauterbrunneni-völgybe, Európa talán legszebb gleccservölgyébe. Lehetőség könnyű túrázásra, vagy pedig a híres Jungfrau fogaskerekű vasúttal egy kilátópont elérésére. A panoráma egy életre szóló élmény. Este visszaérkezés a szálláshelyre.

5. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat és megismerkedünk az olasz Svájc másik híres városával, a Maggiore-tó partján fekvő Locarnóval. Ezt követően ismerkedés Luganóval, a Luganói-tó partján fekvő mediterrán hangulatú várossal, majd utazás haza rövid pihenőkkel, érkezés az esti órákban.


Ajánlat kérése:

*Kérlek adj meg minden információt az utazással kapcsolatban egyedi igényekre, elképzelésekre kiterjedően is.